Cotechino pølse

Cotechino pølse

Cotechino er en Smaksrik italiensk stor svinekjøttpølse.
I følge tradisjonen blir det servert med linser på nyttårsaften.
Pølsen skjæres i passe tykke skiver Server med linser, polenta eller grov potetstappe

Dette trenger du

2,5 kg. kvernet svinekjøtt
1 dl. revet Permesan ost
2-fedd hvitløk, hakket
50 gr. salt
1 1/2-ss nykvernet sort pepper
1/2-ss muskat
1/2-ss kanel
1/2-ss cayenne
1/2-ts malt nellik
2 1/2 dl. isvann

Slik gjør du

La kjøttet bli riktig kaldt nesten på nippet til å fryse. Kvern kjøttet til ønsket grovhet, vi annbegfaler 1-2 ganger på fin hullskive.
Tilsett saltet og miks dette godt inn i farsen, farsen skal bli seig og fast nesten som en brøddeig.
Tilsett så resten av ingrediensene og spe med litt isvann om gangen, husk å mikse godt mellom hver gang du sper, Bland til deigen blir seig og smidig.

Stapp farsen i svinetarm. Trekkes i vann til kjernetemperaturen er nådd 76 grader C. Vannet må ikke koke. Avkjøles i kaldt vann.

Husk: under blande prosessen må ikke Farsen kommer over 16 grader.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. Mortadella Mortadella er en italiensk pølse, som regel ca. 8–10 cm i diameter. Ofte kan den også inneholde grønnsaker, for eksempel oliven eller soltørkede tomater. Pølsen kan røkes først lett og kokes senere. Den serveres i tynne skiver, og smaken er mild.
  2. Hvitløk pølse Hvitløk pølse Hvitløk pølser er nok fra begynnelsen av inspirert av sydligere mat tradisjoner, men som er godt mottatt her hjemme på berget. Deilige pølser på grillen og bare som et mellommåltid på bensinstasjonen. Hvitløk pølsa hører også til farsepøl
  3. Ungarsk pølse Ungarsk pølse Her har du er en ekte ungarsk pølse  mild velsmakende og  godt balansert krydret pølse. Du står fritt om du vil ha røyksmak, den er like god uansett.
  4. Fleske Pølse Fleske Pølse Et gammeldags delikatesse pålegg som er smakfullt som kan smøres på skiva.serveres med majones.