Fleske Pølse

Fleske Pølse

Et gammeldags delikatesse pålegg som er smakfullt som kan smøres på skiva.
serveres med majones.

Dette trenger du

400 gr kjøttdeig av svin
300 gr spekk
300 gr. ister
8-10 gr most fersk løk
1-2 ts. malt nellik, eller etter smak
23 gr. salt
1-3 ts pepper eller etter smak

Slik gjør du

Rens løken, Kvern kjøtt og spekk. Bland alt i en food prosessor til en fin og smidig farse. om ikke du har food prosessor kan du kverne kjøttet 5-8 ganger med fin skive.

Stapp den ferdige blandingen i våre Fleskepølse tarmer eller svinetarm 38-40, husk å stapp ganske faste, knyt eller surr opp pølsene som om det skulle være vanlige pølser.
Legg pølsene i en gryte med kaldt vann, varm opp til 80 C og trekk i 45 minutter. Avkjøl i kaldt vann til fettet er stivnet. Her kan du godt massere pølsen litt så kjøtt og fett ikke skiller seg.

Vel bekomme!

For info
I gamledager ble denne delikatessen fylt i storfe tarm og avkjølt i kaldt vann. Det var viktig at fleskepølsene var i bevegelse hele tiden under avkjølingen så fettet dannet et fint fettlag rundt en kjerne av kjøtt.
I dag blir fleskepølsa stappet i varmebestandig plasttarm og massert mens den blir avkjølt så fett og kjøtt blander seg. På den måten ser det ut som fleskepølsa er mye magrere enn den egentlig er (Ca. 50-70% fett.)

Related Posts
  1. Kylling / Kalkun pålegg Kylling / Kalkun pålegg Sunt og godt pålegg av kyllingfilet eller kalkun, en barnevennlig variant, men her kan du spice opp med forskjellige krydderblandinger for å få din egen vri på pålegget. Det er også mulig å salte og røyke kjøttet først 
  2. Mortadella Mortadella er en italiensk pølse, som regel ca. 8–10 cm i diameter. Ofte kan den også inneholde grønnsaker, for eksempel oliven eller soltørkede tomater. Pølsen kan røkes først lett og kokes senere. Den serveres i tynne skiver, og smaken er mild.
  3. Servelat  oppskrift Servelat oppskrift Et allround pålegg med fyldig og god smak. 
  4. Hodesylte oppskrift Hodesylte oppskrift Hodesylte gir absolutt den beste sylten, Sylte er det klassiske norske julepålegget., og fra gammelt av ble sylte laget av kokt kjøtt fra grisehode, her beskriver vi hvordan.