Grillpølse med Ost

Grillpølse med Ost

Grillpølsene hadde helt regelmessig størrelse og form, noe større diameter enn wienerpølser, og var tilpasset oppvarming på motoriserte, roterende grillapparater. Etter hvert som grilling fikk større utbredelse som en sommerlig, utendørs mannfolksport, kom produktet også inn i dagligvarehandelen. Pølsene serveres gjerne sammen med pølsebrød, lompesennepketchup, løk, bostonagurk, rekesalat og annet typisk følge til pølser.

Dette trenger du

500 gr. medisterdeig

500 gr. kjøttdeig

20 gr. salt

160 gr. Jarlsberg ost

4-5 dl. is vann

70 gr. potetmel (7%) eller 7-10 gr fosfat (Plasmulgin)

1 ts. hvit pepper

2 ts. muskat nøtt

1 ts malt ingefær

10 gr fersk løk, kjøres i blender med litt av is vannet til en pure.

Slik gjør du

Kvern kjøttet i ønsket størrelse gjerne 2-3 ganger

Bland så de to farsene tilsett saltet. Bland kraftig til farsen er seig. Rør maisenna melet ut i litt av melken og tilsett dette i farsen, og bland godt. Om du bruker mikser, miks på lavt turtall til du ser at all veske er trukket inn. Sett mikseren på fullt og miks til farsen blir seig. Bland alle krydderene i en bolle og rør godt om sammen med litt av melken, hell krydderblandingen i farsen og miks på lavt turtall til all veske er trukket inn. Miks så kraftig til farsen er blitt seig. Slik holder du på til all melken er bruk opp, spe å mikse, spe å mikse. Miks lenge og kraftig, farsen skal bli riktig seig. Tilslutt tilsetter du osten og blander godt

Nå er farsen klar til å stappes i tarm.

Røyking av pølsene

Før du røyker pølsene må de henge å tørke, har du varme i røykskapet så la de henge i ca 30 min eller til de er skinntørre. Våte pølser tar ikke til seg farge eller smak av røyken. Røyk pølsene til de er fine og brune med en kjerne temp på 78 grader C. Eller svalrøyke dem på 50-60̊ C til de er brune og fine for så å trekke dem i vann til kjerne temp er på 78̊ C 

Avkjøles i kaldt vann.

 

Denne oppskriften gir ca. 1kg farse

 

PS: Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. Chorizo pølse Chorizo pølse Chorizo eller chouriço er en pølse med sterk smak. Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt samt med forskjellige krydder. Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika.
  2. Kjøttpølse Kjøttpølse Kjøttpølse, eller middagspølse som mange kaller det, er en fin og enkel pølse som passer de fleste middagsbord. Disse pølsene blir riktig saftige og gode
  3. Kylling/Kalkun pølse Kylling/Kalkun pølse En sunnere familiefavoritt laget på kylling og kalkun, et meget godt alternativ om dine gjester ikke skal ha svin, Sunde gode, Magre pølser
  4. Wienerpølse oppskrift 2 Wienerpølse oppskrift 2 Wienerpølse er ei pølse som opprinnelig utelukkende ble lagd av svinekjøtt. Den er lang og tynn og har en karakteristisk bøy, noe som gir seg naturlig som følge av naturtarmen som benyttes i produksjonen. Wienerpølser er lettrøkte og milde