Laksepølse Røkt

Laksepølse Røkt

Røket Laksepølse med en utrolig god smak og minner veldig om vanlige Wienerpølser.

Det er ikke tilsatt noe form for konserveringsmiddel. For de av dere som vil spare på kalorier og fett eller ikke tåler mat med gluten er dette et fint alternativ til de vanlige pølsene.

Dette trenger du

1000 gr. laksefilet u/skinn

30 gr. salt

1/2 ts. pepper

2 ss. løkpulver

1 st malt muskatnøtt

50 gr. maisenna/potetmal

0,5l vann

Fåretarm 20-22 mm

Slik gjør du

Kvern fisken 1-3 ganger, til du er fornøyd med kosistensen på farsen.
Bland inn saltet i miksebollen sammen med fisken. Rør til deigen samler seg og blir litt fast. Ha i maisenna eller potetmelet og de andre ingrediensene. Spe med vannet, men bare litt av gangen, bland til den blir seig og blank mellom vær gang du sper.
Når alt er blandet stapper du farsen i fåretarmen og slynger/knyter ønsket lengde.


Pølsene tørkes for så å kald røykes i ca 2-3 timer. Legg så de ferdig røkte pølsene i kaldt vann og varm opp til 76 grader. La pølsene trekke i 15 min. Husk Vannet må ikke koke!
Avkjøles i kaldt vann.
Legges så uinnpakket på kjøl så de får gasset fra seg, før du pakker dem i vakuumposer

Vel bekomme!

Related Posts
  1. SINGLONG – Black Pepper Pølse SINGLONG – Black Pepper Pølse Hjemmelagde pølser. Naturlig mat!
  2. Varmrøkt Laks Varmrøkt Laks Her har du en enkel oppskrift på en fantastisk Varmrøkt laks 
  3. Chorizo pølse Chorizo pølse Chorizo eller chouriço er en pølse med sterk smak. Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt samt med forskjellige krydder. Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika.
  4. Kaldrøkt Laks Kaldrøkt Laks Kladrøkt laks. Gjør det selv og bli overasket av resultatet.