Servelat  oppskrift

Servelat oppskrift

Et allround pålegg med fyldig og god smak. 

Dette trenger du

1600 gr svinenakke

48 gr nitritt salt

3 g hvit pepper

12 g fersk løk

2 ts paprikapulver

2 ts malt ingefær

4 ts. malt muskat

7g fosfat

112 gr potetmel

8 dl isvann eller melk

6 g røykaroma flytende/pulver

Påleggform eller Plasttarm 90mm

Du kan eventuelt bytte ut kryddret med vår ferdige servelat krydder blanding 

Slik gjør du

Samle all farsen i miksebollen og ha i salt. Kjøres i blademaskin til den blir fast og seig. Bland inn litt av melk/vann i potetmelet og bland dette godt inn. Ha i fosfat og bland til en seig farse. Bland litt av melken/vannet sammen med all krydderet og ha det, bland godt. Spe så med melken litt av gangen og miks godt mellom vær gang. Når alt vannet/melken er i farsen så pisk på full fart til emulsjon ved 16 grader. Farsen skal være smidig seig og litt fast.

Stapp farsen i kokeposen som følger med påleggsformen, prøv å få minst mulig luftlommer.

Trekkes i 80 graders vann til du får kjernetemp.

Avkjøles rask i iskald vann.

 

OBS!

Alt kjøtt må være iskald helst halvfryst.  

Vel bekomme!

Related Posts
  1. Kaldrøkt Bacon Kaldrøkt Bacon Følger du denne oppskriften på kaldrøkt bacon får du helt klart en godt resultat
  2. Jerky Jerky Jerky er perfekt som snacks på tur og veldig enkelt å lage selv.
  3. Kaldrøkt Laks Kaldrøkt Laks Kladrøkt laks. Gjør det selv og bli overasket av resultatet. 
  4. Kylling/Kalkun pølse Kylling/Kalkun pølse En sunnere familiefavoritt laget på kylling og kalkun, et meget godt alternativ om dine gjester ikke skal ha svin, Sunde gode, Magre pølser