Røyksyre/Røykolje ca, 50ml på sprayflaske

50 ml sprayflaske med røyksmak
Røyk-konsentrat til å spraye røyksmak på kjøtt og fisk.


Røyk-konsentrat til å lage kunstig røyksmak på maten.
Mange som ikke har tilgang på røykovn og røykhus kan bruke denne metoden.
 
Framgangsmåte:
Salte det du skal røyksette på vanlig måte. (tørr eller lake) Skyll av og la det bli tørt.
Legg det på et brett og spray kantene rundt. Ta deretter oversiden med et tynt lag.
Spray på til overflatene er våte, men ikke så mye at det renner.
La det stå kaldt for å tørke,
Vakuumpakker du kan det ligge en del lenger,for å utjevne seg, før du putter det i frysa.
 
Du kan også lage røykolje/syre bad med 2-2,5ss/l vann.
Etter salting, legg oppi badet, og la det stå natten over.
Ikke tørk av, men la det stå kaldt for å tørke,
Vakuumpakker du kan det ligge en del lenger,for å utjevne seg, før du putter det i frysa.
 

Skal du røyksette  og farge seilaks samtidig, se: Seilaksfarge.
 
.